Johannes Hansen blogg: Ung och utbränd

Ung och utbränd

Det spelar ingen roll när det händer dig i livet. Det är givetvis förjävligt. Ibland blir det bara en varning. Ibland förändrar det allt.

Oavsett vad som tagit dig dit. Och oavsett hur misslyckad du känner dig. Så vill du göra det bästa av det.

Då finns det få saker som har så stor betydelse för din väg framåt, som insikten att du inte kan och inte ska lita på dina känslor. För jag fattar, det sista du vill höra är att du ska lugna ner dig. Men det ska du göra. Så mycket mer än du egentligen vill. För du behöver utrymme för att få känna.

Samtidigt som du vänjer dig vid att impulserna att ”snabbt vara tillbaka” och ”allt ska vara som vanligt igen” – inte får förstöra planen för din återhämtning. Den där planen som innehåller fler perspektiv än att du ”bara ska ta en paus” och köra på lika hårt som förut igen. Det finns mängder med proffs som kan hjälpa dig.

Men det måste börja med din attityd. För du vill inte ”komma tillbaka” till personen du var innan. Du vill växa, lära, förstå och återskapa dig själv som personen som aldrig kommer att hamna där igen.

I min bok Tough Love har jag skrivit ett helt kapitel om stress, ångest och återhämtning.


Få manualen skickad till din mail:

Nya boken Starkare

Johannes Hansen är Sveriges främsta mentala rådgivare och jobbar dagligen med flera av våra största stjärnor inom sport, musik och näringsliv. Han är författare till böckerna Fuck Your Fears, Tough Love, Peppa mig eller flytta på dig och Starkare.