Johannes Hansen blogg: Hur tar jag tag i en dröm?

Hur tar jag tag i en dröm?

Förbered dig inte för länge, timingen kommer aldrig blir perfekt.

1. Skriv ner

Skriv ner din dröm fastän det känns läskigt eller rentav töntigt. Beskriv i detalj vad du vill uppnå som du berättar för någon som inte har en aning om vad du villl.

2. Välj vem du pratar med

Prata inte med din nära omgivning om dina drömmar om du inte är helt säker på att de kommer att peppa dig. Vänta tills du har kommit igång och byggt mental styrka.

3. Sparringpartner

Hitta tre stycken som har gjort det du vill göra och fråga om råd. Läs böcker, bloggar, se på intervjuer, bjud på lunch. Sen väljer du den mentor som du tycker passar dig bäst och ber denne att hålla dig ansvarig för att göra det. Var obekväm och utmanande – så att du får det gjort.

4. Fyll på med inspiration regelbundet

Dränk dig själv i inspiration. Böcker, föreläsningar, förebilder, podcasts – du behöver allt bränsle du kan få. Säg ”peppa mig eller flytta på dig” till alla bromsklossar.

5. Agera, acceptera motstånd och fortsätt

Sätt igång och ge för fan inte upp så snabbt. Förbered dig inte för länge, timingen kommer aldrig blir perfekt. Det kommer ta tid, du kommer behöva träning och hantera motstånd och stora problem. Du måste förtjäna dina drömmar genom att betala priset. Det kommer kräva mycket av dig. Men det är värt det.

Nya boken Starkare

Johannes Hansen är Sveriges främsta mentala rådgivare och jobbar dagligen med flera av våra största stjärnor inom sport, musik och näringsliv. Han är författare till böckerna Fuck Your Fears, Tough Love, Peppa mig eller flytta på dig och Starkare.