Johannes Hansen blogg: Du säger att du vill börja göra ditt bästa

Du säger att du vill börja göra ditt bästa

Och då kan jag inte se någon rimlig anledning till att du inte går på intervjuer medan du pluggar. Eller varför du inte går fram till den snygga killen och frågar om ni ska ta en fika.

Det finns inga argument till att inte ta kontakt med din potentiella kund och erbjuda en gratis föreläsning för att komma igång med den nya verksamheten, eller skriva in i kalendern vilket datum du kommer att köpa biljetten till resan du vill åka på, så att du sätter igång och börjar spara.

Jag är helt oförstående till varför du inte går på dejter när du säger att du gärna vill ha en relation, eller hur du går med på att må riktigt dåligt utan att gå till någon för att prata om det.

Jag förstår heller inte varför du inte är på gymmet när du säger att det är viktigt för dig att vara vältränad eller varför du inte sover tillräckligt när du gnäller på att du är trött hela tiden.

Det är från och med nu helt obegripligt, snart även för dig, att du fyller din kalender med andra människors agendor när du inte tycker om att vara stressad. Dessutom är det också helt absurt att du lägger din energi på att försöka övertyga din omgivning, om att de ska tro på dina drömmar i stället för att vara ute och förverkliga dem.

Ja, det är mitt jobb att sluta bekräfta det lilla hjälplösa barnet i dig som avvaktar, tvekar och skjuter upp. För den inspirerande sanningen är, att det inte finns några bra svar på varför du inte utmanar dig själv och tar tydliga steg framåt mot ett liv där du gör ditt bästa.

 

Vill du få ännu fler verktyg för att bli mentalt starkare?

Då ska du ta med dig dina vänner och komma på nästa Open Session.

Säkra dina biljetter till Johannes Hansen Live - Open Session

Johannes Hansen är Sveriges främsta mentala rådgivare och jobbar dagligen med flera av våra största stjärnor inom sport, musik och näringsliv. Han är författare till böckerna Fuck Your Fears, Tough Love och Peppa mig eller flytta på dig.