Johannes Hansen blogg: Bestäm dig

Bestäm dig

Givetvis har vi olika förutsättningar. Men det kommer aldrig ha någon betydelse just precis nu och här där du står och ska ta nästa steg i ditt liv. Du har vad du har. Det är vad det är. Bestäm dig, stå för ditt val, och kliv ur vägen för oss andra!

Varför tittar vi på talanger på framsidor av tidningar, ser på kollegan som blir befordrad, eller tittar på någon galen idrottsprestation på tv och på fullaste allvar tror att de människorna föddes med något som vi saknar? Jo, för att vi inte tänker. Och eftersom det är få som påminner oss om hur ogenomtänkta vi är så är det bekvämare att peka på något som vi inte kan påverka. Gener, ärvda pengar, flyt eller psykopater.

Det finns så mycket som vi inte kan påverka som avgör vårt liv så det är vår förbannade skyldighet att göra något åt det vi kan med det vi har. Ja, jag blir provocerad av ”talang, flyt, gener – diskussioner” för att jag tycker det är för enkelt att sitta bitter på läktaren och hitta på ursäkter.

…det är vår förbannade skyldighet att göra något åt det vi kan med det vi har.

Det hade ju varit en sak om du höll dina historier för dig själv, att de inte lämnade läktaren. Men jag vet – för jag träffar dig dagligen – att du missionerar precis lika hårt som mig. Att du tar varenda chans du får till att försöka övertyga alla åldrar att ge upp sina drömmar genom att berätta hur “vissa har det och andra saknar det”, och att livet är svårt, mörkt och fullt av besvikelser – så det är ingen idé.

Jag skriver det här för jag vet att jag är en av dom som du förmodligen skulle ha lyckats övertyga att ge upp, för jag hade det verkligen inte när jag började. Men visst, jag håller med dig om att livet är svårt, mörkt och fullt av besvikelser. Men det också är så jävla mycket mer som du aldrig upplever för att du har slutat försöka. Det där andra kräver nämligen att du pushar dig själv förbi dina mentala gränser och tränar hårt för att bli bättre på något du brinner för. Men det gör man inte på läktaren, det gör man på gymmet.

 

Vill du få ännu fler verktyg för att bli mentalt starkare?

Då ska du ta med dig dina vänner och komma på nästa Open Session.

Säkra dina biljetter till Johannes Hansen Live - Open Session

Johannes Hansen är Sveriges främsta mentala rådgivare och jobbar dagligen med flera av våra största stjärnor inom sport, musik och näringsliv. Han är författare till böckerna Fuck Your Fears, Tough Love och Peppa mig eller flytta på dig.