Johannes Hansen blogg: Lever i en fantasivärld

Lever i en fantasivärld

Vi har jobbat så länge. Slipat så många gånger.

Vi har tänkt på det så mycket. Frågat våra förebilder om de kan titta på oss så vi kan göra det bättre. Betalat proffs för att ge oss feedback. Gjort fel. Skrivit om. Kastat och börjat på nytt. I många år har det varit det enda vi har tänkt på.

Så nu får vi det att se enkelt ut – ibland. Du tycker att det känns så självklart när vi gör det. Det ser så inspirerande ut. Så nu vill du prova. Och du blir förbannad för att du inte briljerar på första försöket. Besviken för att du inte får stående ovationer den första veckan. Uppgiven för att du inte blivit chef över universum det första året. Nedslagen för att du inte har blivit lyx-yacht-rik före du fyllt 30.

Du säger att du saknar talangen. Att du blivit motarbetad och har otur. Att livet är orättvist. Söker tröst hos din omgivning som säger att det nog inte är någon idé. För dom vill inte se dig bli så besviken. Så du ger upp utan att ens varit i närheten av att ha gett det ett försök.

Du säger att ”du inte vet vad du vill” längre. Att du inte kan förstå varför du inte har hittat något som känns ”sådär enkelt” för dig. Så dina drömmar dör. För du lever i en fantasivärld.

Nya boken Starkare

Johannes Hansen är Sveriges främsta mentala rådgivare och jobbar dagligen med flera av våra största stjärnor inom sport, musik och näringsliv. Han är författare till böckerna Fuck Your Fears, Tough Love, Peppa mig eller flytta på dig och Starkare.