Johannes Hansen blogg: Att leva som du lär

Att leva som du lär

Hur vi hanterar insikten av att vi ”egentligen” behöver ta tag i något, har stor betydelse.

Jag tänker på hur avgörande det är vilka saker vi lägger på hyllan för att glömma bort, och vad som väcker vårt bränsle för att gör något åt det direkt.

Det är den stora möjligheten med mitt jobb, men jag antar att det är lika aktuellt i alla former av ledarskap. När du inspirerar och utmanar människor, då får du varje dag lyssna till dig själv säga saker som du också behöver höra.

Om och om igen kommer samtal och möten att träffa dig hårt. Du inser på vilket sätt du är för bekväm, och vilka ursäkter du använder för att undvika det obekväma.

Det som skiljer oss åt över tid, det är om vi fortsätter leva med insikten att vi aldrig kan sluta utmana oss själva om vi vill känna oss levande. Om vi fortsätter ta tag i saker och göra det som vi tycker verkar spännande att prova. Samtidigt som större delen av oss helt enkelt väljer att sluta lyssna eller skjuta det mot en framtid som aldrig blir av.

 

Vill du få ännu fler verktyg för att bli mentalt starkare?

Då ska du ta med dig dina vänner och komma på nästa Open Session.

Johannes Hansen är Sveriges främsta mentala rådgivare och jobbar dagligen med flera av våra största stjärnor inom sport, musik och näringsliv. Han är författare till böckerna Fuck Your Fears, Tough Love och Peppa mig eller flytta på dig.

Säkra dina biljetter till Johannes Hansen Live - Open Session