Johannes Hansen blogg: Hopplösa drömmar

Hopplösa drömmar

När du överskattar talang och underskattar hård träning – då är du inte bara bekväm och ogenomtänkt.

Du ger även dig själv en motorväg till en känsla av hopplöshet varje gång du möter motstånd. Hopplöshet är inte bara smärtsamt och fyllt med ångest. Hopplöshet gör dig passiv. Hopplöshet söker enkla svar för att känna trygghet. Som att det du gör inte har någon betydelse. En känsla av att framgång bara är ämnat för vissa, och tyvärr inte för dig.

Hopplöshet tar avstånd från andra människor. I längden blir det till frustration, ilska och bitterhet. Du blir övertygad om att världen är full av fuskare, människor med osannolik tur som föds med silverskedar i munnen.

Givetvis kan du jaga de orättvisorna. Människor du älskar blir sjuka, och chanser du jobbat hårt för försvinner rakt framför ögonen på dig. Vi föds långt ifrån med samma förutsättningar.

Men livet är också så mycket mer, som du bara kommer kunna se när du använder all den där frustrationen som bränsle, för att vinna över hopplösheten.

Genom att aldrig sluta kämpa. Genom att aldrig sluta jobba hårt, och att fokusera på det du kan påverka – för att göra det bästa av ditt eget liv.

– Men Johannes, alla kan ju inte springa runt och förverkliga sina drömmar. Hur skulle det se ut? Samhället skulle inte fungera om alla gjorde allt dom ville göra!

Det avslöjar bara hur litet du tänker om människor. Världen du ser framför dig idag är en konsekvens av precis det som du argumenterar emot. Drömmare som förverkligar sig själva –
stora som små. Från dina led-lampor till din smartphone. Du lever redan i en värld byggd av drömmar.

Så jag föreslår att du ställer en bättre fråga istället för att vara så trångsynt: Hur fett härlig kommer världen att bli när alla uttrycker sig själva och förverkligar sina drömmar?

 

Vill du få ännu fler verktyg för att bli mentalt starkare?

Då ska du ta med dig dina vänner och komma på nästa Open Session.

Johannes Hansen är Sveriges främsta mentala rådgivare och jobbar dagligen med flera av våra största stjärnor inom sport, musik och näringsliv. Han är författare till böckerna Fuck Your Fears och Tough Love, och har talat inför över 150 000 personer.

Säkra dina biljetter till Johannes Hansen Live - Open Session