Johannes Hansen blogg: Skapa din egen värld

Skapa din egen värld

Världen är skapad av människor som dig och mig. Få aldrig för dig att det finns en stor plan som du måste passa in i. Skapa din egen värld.

Låt din kalender fyllas av det du älskar att göra. Rita upp ditt liv som du ritar upp ditt hus. Hur vill du ha det? Sen söker du efter vägar och sätt för att få det så. Var stolt och glad för saker du gör. Ge inte dig själv sådana förbannade uppförsbackar hela tiden.

Lämna något när du behöver utrymme för att andas. Säg nej. Glöm bort det som inte är viktigt. Gör dig av med det du inte använder. Gå vidare. Flytta på dig när någon skymmer sikten. Du behöver tomrum för att fylla på med något bättre.

Gör ditt bästa. Sen fortsätter du så, och litar på att det är rätt.

Du behöver inte ha koll på vad du ska göra resten av ditt liv. Du behöver inte ens veta vad du ska göra nästa vecka. Fokusera på att göra det du har rakt framför dig. Det där som du ser kommer göra livet lite bättre – för dig själv, för någon annan. Gör ditt bästa. Sen fortsätter du så och litar på att det är rätt. Då kommer du snart att se nya möjligheter. Med tiden kommer du att bli ovärderlig.

 

Vill du få ännu fler verktyg för att bli mentalt starkare?

Då ska du ta med dig dina vänner och komma på nästa Open Session.

Johannes Hansen är Sveriges främsta mentala rådgivare och jobbar dagligen med flera av våra största stjärnor inom sport, musik och näringsliv. Han är författare till böckerna Fuck Your Fears och Tough Love, och har talat inför över 150 000 personer.

Säkra dina biljetter till Johannes Hansen Live - Open Session