Boka föreläsare Johannes Hansen

Inga bortskämda barn på jobbet

Det viktigaste får inte vara att komma överens, och det viktigaste får aldrig vara att undvika konflikter.

För hur ska du kunna vara överens med någon som inte har tagit sitt ansvar och misslyckats? Det är väl helt självklart att du inte kommer att få medhåll från någon som inte levererar? Det är väl klart man skyller ifrån sig, eller hänvisar till dåliga förutsättningar? Speciellt om man kommer undan med det. För att du tillåter det, för att du inte vågar konfrontera.

Men det är ju inte bara fegt, det är rätt taskigt mot alla du leder. Det slutar ju med att du har ett gäng bortskämda barn på jobbet. Som inte klarar av kritik eller feedback utan att det rivs upp stora sår. Det är viktigt att du uppfostrar dina medarbetare till att förstå att även om feedback kan vara jobbig, så är den viktig och utvecklande. Den håller dig borta från hybris och från att göra bort dig rejält på sikt.

Jag vet att det är enkelt att hitta på att det inte har så stor betydelse när du undviker att ta snacket. Du har säkert alla svar får varför det inte passar så bra just nu, att du egentligen saknar rätt typ av utbildning, har fel bakgrund eller måste vänta. Du kan säkert ge mig ett par exempel på när du har försökt och misslyckats. Men det är inga argument för att låta bli. Du är helt enkelt bara rädd och hittar på ursäkter.

Men skit i det nu, växla ner och stämpla högerfoten i golvet. Boka mötet och förbered dig framför spegeln. Du vet precis som jag att på andra sidan av det där samtalet så blir ditt liv lite större, lite bättre, och så mycket mer inspirerande.

 

Vill du få ännu fler verktyg för att bli mentalt starkare?

Då ska du ta med dig dina vänner och komma på nästa Open Session.

Johannes Hansen är Sveriges främsta mentala rådgivare och jobbar dagligen med flera av våra största stjärnor inom sport, musik och näringsliv. Han är författare till böckerna Fuck Your Fears, Tough Love och Peppa mig eller flytta på dig.

Säkra dina biljetter till Johannes Hansen Live - Open Session