Boka föreläsare Johannes Hansen

Hur gör man för att utmana sina rädslor?

Och hur gör man rent konkret? Nedan listar jag 3 tips för att börja.

Det handlar om att ta steget fastän din inre röst skriker att du borde vänta. Att fortsätta framåt även om pulsen ökar, du börjar svettas, får svårt att svälja och din fantasi är fylld med bilder på hur det kommer att se ut när du misslyckas.

Boken Tough Love är fylld med övningar, tankesätt och tekniker för att utmana dina rädslor.

1. Fatta beslut om vad du vill göra när du är inspirerad

Skriv ner vad det när du är sanslöst inspirerad för det är bara då du ser klart. Då kan du kan välja fritt utan att vara begränsad av rädslor.

2. Träna på att vara nervös

Räck upp handen, begär ordet, avbryt när du inte håller med, stå upp för dig själv, gå fram till tjejen eller killen vid baren, skriv på för att betala insatsen fastän du inte vet om du får lånet, presentera dig för högsta chefen eller ta på dig det stora uppdraget som skrämmer och inspirerar dig på samma gång. Kasta dig ut och tvinga dig själv att lösa det. Du kommer att bli förvånad över vad du är kapabel till när du måste. När du gör det du tycker är obekvämt regelbundet så blir du modigare. Snart är det inte läskigt längre. Då får du höja nivån. Precis som med träning. Muskeln växer, tyngre vikter. Större framgång.

3. Umgås med människor som är modigare än du

Det finns inget så utvecklande som att umgås med människor som har större trygghetszon än dig. Som tycker att dina största problem är så små att det provocerar dig. Din inre röst kommer att kritisera dom för att de tar mer plats än du och att du tycker att dom förenklar saker, men ganska snart blir ditt motstånd till inspiration. Deras värld blir din värld, en större värld. Och du känner dig mer levande.

Läs blogginlägget Modiga människor

 

Vill du få ännu fler verktyg för att bli mentalt starkare?

Då ska du ta med dig dina vänner och komma på nästa Open Session.

Johannes Hansen är Sveriges främsta mentala rådgivare och jobbar dagligen med flera av våra största stjärnor inom sport, musik och näringsliv. Han är författare till böckerna Fuck Your Fears och Tough Love, och har talat inför över 150 000 personer.

Säkra dina biljetter till Johannes Hansen Live - Open Session