Boka föreläsare Johannes Hansen

Du målar dom stora penseldragen. Punkt.

Ja, självklart händer det oväntade. Livet kommer att slå dig så hårt i magen att du undrar om du någonsin kommer att orka ställa dig upp igen, om det är värt det. Men de stora penseldragen målar du upp, det är dina beslut som är avgörande.

Du behöver inte vara en expert för att förstå var en person kommer att göra om fem år. Det är enkelt, ingen kärnfysik. Vemsomhelst kan göra det. Fråga personen om hur deras liv ser ut idag, fråga personen vad de drömmer om men viktigast av allt: Följ med personen under en vecka och se vad personen gör. Det är i dagliga rutiner som vårt liv formas. Tänkt tillbaka på förra veckan. Titta i din kalender eller sätt dig och fundera.

Det är i dagliga rutiner som vårt liv formas.

Ditt liv blir inte som du vill att det ska bli, det blir som du gör det. Varje dag. I varje samtal. I varje möte. Under tiden du tar med dig själv. På utbildningen eller i sängen. I mötet provandes dina idéer eller framför skrivbordet i ett hav av oändliga förberedelser. I varje misslyckande för att bli bättre, eller varje undvikande för att slippa risken.

Och när åren går, och du helt plötsligt ligger där och tvingas tänka tillbaka. Då kommer alla de där ursäkterna långsamt tyna bort. Och du har bara dig själv att skylla på i ren frustration och ånger. Eller bara dig själv att tacka med kinderna täcka av glädjetårar.

 

Vill du få ännu fler verktyg för att bli mentalt starkare?

Då ska du ta med dig dina vänner och komma på nästa Open Session.

Johannes Hansen är Sveriges främsta mentala rådgivare och jobbar dagligen med flera av våra största stjärnor inom sport, musik och näringsliv. Han är författare till böckerna Fuck Your Fears, Tough Love och Peppa mig eller flytta på dig.

Säkra dina biljetter till Johannes Hansen Live - Open Session